Cum te putem ajuta?

Ne poți contacta telefonic la numărul +40 264 55 66 77 (L-V 09:00 -18:00)
Intrebari frecvente hosting

Cum creez o adresa de email in cPanel?

By default, in momentul in care este activat un cont de cPanel nu exista nici o adresa de email creata. Pentru a crea o adresa de email trebuie sa te conectezi in cPanel pe link-ul de forma domeniul-tau.ro/cpanel si ulterior sa navighezi in meniul Email.

Mai jos o sa iti prezentam toti pasii necesari crearii unei adrese de email:

Pasul 1: Autentificare in cPanel pe link-ul de forma domeniul-tau.ro/cpanel (domeniul-tau.ro se incluieste cu numele de domeniu detinut).

Autentificare in cPanel

Pasul 2: Navigam in meniul Email si alegem optiunea de Email Accounts.

Conturi Email cPanel

Pasul 3: Apasam pe butonul CREATE sau CREAZA (depinde de limba setata in interfata cPanel) si setam username-ul (mail-ul dorit: office, contabilitate, ion.popescu, etc) si alegem o parola complexa. Recomand generarea unei parole care sa contina atat litere mari, cifre si un caracter special. Memoreaza sau salveaza parola intr-un loc sigur.

Creaza Email

Adresele de email create in cPanel se pot accesa prin intermediul WEBMAIL, se pot configura in Outlook sau Mozilla Thunderbird (link descarcare Mozilla Thunderbird) sau in aplicatiile mobile IOS sau Android utilizand aplicatia standard de email. Se poate utiliza si aplicatia Gmail (link descarcare aplicatie Gmail pentru IOS) sau Android (link descarcare aplicatie Gmail pentru Android), fiind o aplicatie foarte stabila si usor de configurat.

Accesare email in Webmail: se utilizeaza in browser link-ul de forma domeniul-tau.ro/webmail (domeniul-tau.ro se inlocuieste cu propriul nume de domeniu).

Configurare email in Thunderbird: Utilizati datele de configurare din cPanel -> Email Accounts -> Manage (in dreptul adresei de email) si urmati acest tutorial de configurare.

Pentru intrebari tehnice ne puteti scrie oricand pe [email protected] sau ne puteti contacta telefonic la unul din numerele afisate in partea de sus a paginii.