Am dat startul programului de fidelizare al clientilor NAMEBOX

In luna Octombrie dam startul programului de fidelizare al clientilor NAMEBOX. Iti oferim posibilitatea de a castiga produse Apple sau premii garantate in bani, prin simpla recomandare a serviciilor noastre!

Pentru a participa trebuie doar sa recomanzi prietenilor sau colaboratorilor serviciile noastre. Fiecare comanda venita din recomandarea ta, te aduce cu un pas mai aproape de castigarea premiilor puse in joc (vezi lista mai jos). Premiile sunt oferite garantat in semn de recunostinta pentru recomandarile tale in momentul atingerii pragului minim.

(more…)

Cum sa previi trimiterea mailurilor SPAM

Cum sa previi trimiterea mailurilor SPAM direct din cPanel?

Odata cu ultimele update-uri, utilizatorii de servere virtuale (servere VPS) cu cPanel beneficiaza de o flexibilitate mai mare atunci cand vine vorba de modificarea, protejarea si administrarea adreselor de email. Acum poti suspenda mailurile trimise dintr-o singura adresa de mail. Daca nu esti familiarizat cu functiile de administrare ale adreselor de mail, haide sa le verificam pe cele mai importante.

(more…)

Google Adwords redirectioneaza automat link-urile catre HTTPS

Google face un pas important in campania de securizare a internetului. Incepand cu luna Mai 2018 motorul de cautare Google redirectioneaza automat toate link-urile din Adwords catre HTTPS. Acest lucru se realizeaza automat atunci cand Google detecteaza ca site-ul tau suporta protocolul HTTPS (atunci cand ai instalat un certificat SSL pe website). Cu alte cuvinte, Google o sa arate doar versiunea HTTPS a link-urilor in loc de HTTP chiar daca ambele URL-uri sunt disponibile.

Anuntul acestei modificari a fost facut in data de 17 Mai 2018 impreuna cu suportul pentru pagina AMP in AdWords.

(more…)

Cate pluginuri sunt prea multe? Raspunsul s-ar putea sa te surprinda.

Daca folosesti platforma WordPress de ceva vreme, probabil cineva ti-a sugerat la un moment dat sa nu folosesti prea multe pluginuri. Intr-adevar, prea multe pluginuri pot incetini viteza de incarcare a site-ului tau.

Sa ai multe pluginuri instalate este intotdeauna gresit?

Nu. Insa, daca pluginurile instalate nu sunt actualizate la ultima versiune, acestea pot sa intre in conflict cu altele. Poate ai avut la un moment dat un plugin care era foarte popular si util, insa in timp developerul nu a lucrat la o versiune noua a acestuia, astfel ca acum plugin-ul este depreciat. Un astfel de plugin poate incetini viteza site-ului tau sau, in unele cazuri, poate “permite” infectarea site-ului.

(more…)

Litespeed Cache (LSCache)

Litespeed Cache ( LSCACHE ) Detalii si Avantaje

Ai auzit vreodata de LiteSpeed Cache? Dupa cum indica si numele, LiteSpeed Cache este un modul de cahe utilizat de LiteSpeed Web Server. In acest articol vom evidentia cateva detalii despre LiteSpeed Cache. Dar inainte de asta, ce este LiteSpeed Web Server?

LiteSpeed Web Server reprezinta o alternativa la traditionalul Apache Web Server. In mare este la fel ca Apache, insa cu cateva imbunatatiri impresionante pentru performanta. Asadar, LiteSpeed Web Server (LSWS) este un Apache cu performante superioare, fiind cel mai folosit Web Server, webserver pe care il folosim si noi.

(more…)

Am lansat sistemul de protectie DDoS (Distributed Denial of Service) by Arbor

In luna Aprilie 2018 am lansat sistemul de protectie DDoS (Distributed Denial of Service) by Arbor. Acest sistem ofera protectie impotriva mai multor tipuri de atacuri, de la cele mari consumatoare de banda ale protocoalelor de retea (network layer), pana la cele mai putin consumatoare de banda, atacuri la nivel de aplicatii (application layer).

Un atac de tip DDoS (Distributed Denial of Service) este o incercare frauduloasa de a indisponibiliza sau bloca resursele unui server. In general acest atac este efectul eforturilor intense ale unei persoane sau a unui grup de persoane de a impiedica un site web sau servicii din internet de a functiona eficient, temporar sau pe o durata nelimitata.

(more…)

33% din site-urile WordPress nu sunt actualizate la ultima versiune disponibila

Providerul de SSL-uri TheSSLStore a realizat recent un studiu prin care ne arata ca un procent de 33% din site-urile WordPress sunt cu cel putin 2 versiuni in urma, cel mai recent update de securitate fiind realizat in data de 3 Aprilie, ultima versiune fiind WordPress 4.9.5.

Dintr-un total de 10.000 de site-uri analizate de catre compania TheSSLStore 49% din site-urile verificate nu sunt actualizate la ultima versiune.

“WordPress este cea mai utilizata platforma CMS prin intermediul careia se construiesc site-urile dar si cea mai comuna platforma cand vine vorba de atacuri generate de catre hackeri”.

(more…)

Filtru anti Spam – SpamExperts

SpamExperts este una dintre cele mai mari companii care se ocupa cu securizarea email-urilor. De aceea, pentru a oferi un serviciu de mail cat mai securizat, am integrat filtrul antispam de la SpamExperts pe serverele noastre.

In acest fel, mail-urile primite si trimise sunt filtrate, prevenind trimiterea de spam. Toate mail-urile suspicioase sunt stocate in Spam Quarantine de unde clientul poate decide daca este sau nu un email de tip spam.

Panoul de control pentru filtrul anti-spam poate fi accesat de catre utilizatorii care au comandat acest serviciu direct din cPanel -> Professional Spam Filter

Se va afisa o lista cu toate domeniile contului, apoi se alege “Login” pentru domeniul pentru care se doreste configurarea.

(more…)

Cum se creaza un backup din cPanel

In acest articol o sa gasiti toti pasii necesari pentru a crea o copie de rezerva din cPanel pentru intreg contul Dvs de gazduire achizitionat prin intermediul nostru. Este recomandat ca aceasta operatiune sa se realizeze cel putin o data pe luna, iar arhiva de backup (copia de rezerva) sa fie salvata local sau pe un hard disk extern.

Odata conectati in cPanel in meniul Backup din sectiunea Files puteti realiza urmatoarele operatiuni:

  • Backup intregului cont cPanel.
  • Backup pentru o baza de date MySQL.
  • Backup pentru filtrele de e-mail existente in cPanel.
  • Backup pentru mail forwarders.

Recomandarea noastra este sa realizati de fiecare data un backup pentru intreg contul de gazduire. Un full backup generat din cPanel include toate fisierele contului, baze de date, conturi de e-mail si setarile acestora. De asemenea, recomandam crearea unui full backup inainte de orice modificare majora in cadrul site-ului sau migrare de date.

(more…)

Cum instalam ImageMagick

Cum instalam ImageMagick pe un server cu cPanel / WHM?

ImageMagick este un software gratuit care ajuta la manipularea imaginilor din cadrul scripturilor, fiind utilizat in cele mai multe cazuri de catre galeriile de imagini din cadrul unui site. Pentru a instala ImageMagick este nevoie sa parcurgem cativa pasi simplii.

Cum instalam ImageMagick pe un server cu CentOS, EasyApache 3 si cPanel.

Pasul 1: Ne conectam in SSH si rulam comanda:

yum install pcre-devel

Pasul 2: de indata ce am instalat pcre-devel putem sa instalam modulul imagick in doua moduri: din SSH sau direct din WHM.

Instalare din SSH:

pecl install imagick

Instalare din WHM:

Navigam in WHM -> Software -> Module Installers -> PHP Pecl (manage). In casuta “Install a PHP Pecl” scriem “imagick” si apasam pe butonul “Install Now”. Chiar daca realizam instalarea din WHM, trebuie sa parcurgem si pasul 1!

Dupa ce instalam modulul trebuie doar sa restartam serverul apache.