Am lansat sistemul de protectie DDoS by Arbor

In luna Aprilie 2018 am lansat sistemul de protectie DDoS (Distributed Denial of Service) by Arbor. Acest sistem ofera protectie impotriva mai multor tipuri de atacuri, de la cele mari consumatoare de banda ale protocoalelor de retea (network layer), pana la cele mai putin consumatoare de banda, atacuri la nivel de aplicatii (application layer).

Un atac de tip DDoS (Distributed Denial of Service) este o incercare frauduloasa de a indisponibiliza sau bloca resursele unui server. In general acest atac este efectul eforturilor intense ale unei persoane sau a unui grup de persoane de a impiedica un site web sau servicii din internet de a functiona eficient, temporar sau pe o durata nelimitata.

Atacurile DDoS reprezinta una dintre cele mai grave amenintari cu care se confrunta companiile si institutiile publice in prezent.

Rapoartele cele mai recente arata:

  • crestere cu 40% a clientilor care sunt tinta a mai mult de 10 atacuri intr-o luna.
  • creșterea cu 23% a volumului mediu al atacurilor la 931 Mbps in 2016 fata de 2015.
  • 59% dintre clienti estimeaza costuri de peste 500 USD/minut de downtime al conexiunii Internet
.
  • creștere cu 150% a numarului de atacuri de peste 100 Gbps (Arbor Networks).
  • durata medie a atacului de 55 minute.
  • amploarea celui mai agresiv atact a depasit 800 Gbps 
in anul 2016.

Tinand cont de dimensiunile acestor atacuri, metodele de protectie utilizate pana in prezent, precum firewall-uri, echipamente IPS sau solutii hardware, devin din ce in ce mai ineficiente.

In prezent, solutiile cele mai eficiente in asigurarea protectiei anti DDoS sunt cele bazate pe retelele operate de catre furnizorii de Internet.

Bazandu-se pe reteaua sa de mare capacitate si pe tehnologiile multiple care ii permit monitorizarea, analiza si detectia traficului suspect, partenerul nosru GTS Telecom ofera servicii Anti DDoS care asigura o reducere semnificativa a efectelor cauzate de un potential atac DDoS.

Serviciul Anti DDoS by Arbor are ca scop asigurarea protectiei traficului directionat prin reteaua GTS catre NAMEBOX in cazul unui atac DDoS si include toate procedurile necesare pentru protejarea sistemelor de telecomunicatii din cardul retelei.

Serviciul este dispnibil si oferit de catre NAMEBOX incepand cu luna Aprilie 2018.

Distribuie articolul:

Lasă un comentariu