Sfaturi pentru promovare SEO

Optimizarea pentru motoarele de căutare ajută proprietarii de website-uri să aibă o poziționare mai bună in motoarele de cautare. Procesul este unul de durată, în primul rând datorită faptului că motoarele de căutare își updatează conținutul greu (durează până un anumit site este indexat), iar în al doilea rând contează și cât de mare este piața concurentă.

Optimizează-ți titlurile paginilor

Primul pas pentru a-ți optimiza titlurile paginilor este de a le rescrie astfel încât principalele cuvintele cheie să se găsească în acestea. Titlurile trebuie să fie cat se poate de originale, să fie scurte (aproximativ 60-70 de caractere), atractive, ușor de citit și de înțeles.

Tagurile și descrierea META

La fel ca și titlul, acestea sunt elemente HTML dispuse în headerul unei pagini web. Acestea sunt informații suplimentare, și sunt văzute doar de motoarele de căutare. Motoarele de căutare preferă texte scurte, simple și semnificative. Descrierea trebuie sa fie de maxim 150 de caractere.

Folosiți link-uri interne

Pornind de la prima pagina, creați link-uri către cele mai importante pagini ale site-ului, atât pentru direcționarea vizitatorilor spre secțiunile importante ale acestuia cât și pentru direcționarea link juice-ului către acestea.

Conținutul paginii

Este unul dintre cei mai importanți factori în optimizarea SEO. Utilizați cele mai importante cuvinte cheie. Fiți atenți la densitatea cuvintelor cheie și analizați importanța fiecăruia în pagina.

Folosiți unelte disponibile pentru optimizarea SEO

Folosiți Webmaster Tools și Google Analytics pentru monitorizarea evoluției site-ului Dvs. Acestea sunt recomandate pentru a putea monitoriza vizitele zilnice, pentru a incarca site-map-uri pentru a elimina anumite link-uri din Google, etc.

Folosiți cuvinte cheie în imagini

Includeți cuvinte care reflectă continutul site-ului dumneavoastră, titluri ce descriu imaginile din site sau alte mici cuvinte care să aparțină site-ului. Aceste cuvinte cheie pot fi introduse atat ca ALT sau TITLE.

Actualizați site-ul dvs. în mod frecvent

Site-urile cu conținut dinamic au Page Rank mai mare decât cele cu conținut static. De aceea, blog-urile și directoarele apar pe motoarele de căutare mai ușor. Ele sunt în mod constant actualizate cu conținut nou. Tocmai din acest motiv recomandăm o actualizare chiar zilnică a site-ului, daca se poate sau a zonei de blog.

Distribuie articolul:

Lasă un comentariu