Cum migram un site WordPress pe HTTPS?

Administrezi un blog sau website construit pe platform WordPress? Cauti sa ajungi cat mai aproape de primele pozitii in motorul de cautare Google cu anumite cuvinte cheie? Daca da, atunci cu siguranta ai auzit de certificatele SSL. Google a anuntat de putin timp ca o sa acorde un ranking mai bun site-urilor ce utilizeaza protocolul HTTPS si anume site-urile securizate prin intermediul unui certificat SSL. Acum a venit momentul sa oferi vizitatorilor un mediu mai sigur in cadrul site-ului tau si sa te alaturi gigantului motor de cautare Google in initiativa numita “Safer internet”.

Pentru a te alatura acestei initiative, este nevoie sa instalezi pe domeniul tau un certificate SSL. Acum, urmatoarea intrebare este de unde poti achizitiona un certificate SSL potrivit tipului tau de site, la un buget acceptabil si sa primesti in acelasi timp si suportul necesar pentru instalarea acestuia. Daca ai ajuns sa citesti acest articol nu trebuie sa iti mai faci aceste griji, deoarece navigand la pagina de Certificate SSL de pe site-ul nostru poti gasi 4 tipuri de certificate SSL oferind diferite tipuri de validare.

Cum mutam site-ul nostru WordPress de pe HTTP pe HTTPS?

Este foarte simplu! Comanzi certificatul SSL dorit, efectuezi plata si astepti maxim 60 de minute activarea acestuia. Odata ce certificatul este activat trebuie doar sa te autentifici in zona de administrare a site-ului tau (Dashboard) la sectiunea Setari-> General si sa te asiguri ca adresa URL incepe cu https://.

Tocmai ai pus si tu umarul la initiativa “Safer internet”. Felicitari!

Distribuie articolul:

Lasă un comentariu