Afla cum poti creste performanta site-ului tau

În urmă cu câțiva ani se punea mare accent pe felul în care siteurile și conținutul acestora erau prezentate cititorilor, dacă discutăm despre bloguri, sau clienților și potențialilor clienți. Acest lucru a adus o nouă eră a webului, o eră care a revigorat cu succes industria designului web,iar datorită acestui fenomen siteurile au acum de oferit o interfață mult mai prietenoasă, mai fluidă, iar în același timp o interfață care poate fi înțeleasă cu usurințăde majoritatea vizitatorilor, astfel siteurile cu un design modern au căpătat încredere mai mare.

Conform statisticilor navigarea pe internet de pe dispozitivele mobile, și aici ne referim strict la smartphone-uri și tablete, a crescut cu peste 7 procente de la începutul anului 2013, de la 23,9% la 31,2% în primul trimestru din 2014, conform WalkerSandsDigital. Datorită acestei evoluții, și nu numai, au luat nastere și template-urile ”responsive”, template-uri care se adaptează în funcție de dispozitiv, însă tot din această cauză timpul de încărcare al siteurilor web a devenit și el un lucru care nu trebuie neglijat. Mărirea timpului de încărcare a paginilor web, mai numit și pageload, a fost redus substanțial datorită noilor tehnologii hardware, în acest caz facem referire la discurile de stocare SSD (Solid Slate Drive), discuri care ne aduc viteze de peste 400MB/s pentru scriere și citire. Aceste spații de stocare au fost implementate cu succes și pe servere, astfel timpul așteptat de utilizator pentru încarcarea paginilor pe un dispozitiv mobil sau desktop a scăzut considerabil, lucru care într-un procent sau altul influentează mai nou și poziția siteurilor în SERP (Search Engine Result Page).

Probabil ați vazut ofertele pe care providerii le oferă pentru acest tip de găzduire web și probabil vă întrebați de ce este diferență așa mare de pret între găzduirea standard și una pe discuri SSD?

Ei bine, răspunsul la această întrebare va dispărea, curând spunem noi, deoarece până acum discurile SSD ofereau un spațiu de stocare mult mai mic decât HDD-urile normale, acestea din urmă oferind spații de stocare de până la 3TB, iar prețul lor era foarte piperat. Tot mai mulți producători au început să folosească această tehnologie pentru producerea spațiilor de stocare, piața a devenit tot mai aglomerată, acest lucru a dus la scaderea prețurilor pentru SSD-uri dar și a serviciilor care folosesc aceste SSD-uri, iar după cum se poate observa acum, în industria despre care discutăm, în urmă cu un an un pachet de găzduire web pe SSD costa în jur de 5 Euro pe lună, acum același pachet poate fi achiziționat la jumătate de preț, prețul fiind în continuă scădere.

De asemenea, pentru magazinele online sau siteurile cu un număr mare de vizitatori au fost create și serverele virtuale cu spațiu de stocare pe dispozitive SSD, însă, deoarece majoritatea magazinelor online din țara noastră, și nu numai, folosesc platforma opensource numită Magento, serverele din oferta NameBox au fost optimizate perfect pentru a reduce timpul de încarcare a magazinelor care rulează platforma mai devreme amintită însă optimizarea nu a fost limitată doar pentru acestea, optimizarea constând în alegerea corectă a soluției de virtualizare și a resurselor alocate.

Așadar, designul modern și responsive al unui blog, portal sau magazin online nu este suficient pentru a atrage și fideliza cititori sau vizitatori noi pe siteul sau magazinul tău, timpul de încărcare este și el tot mai important, iar dacă deții un site cu trafic mare, un magazin online sau un simplu blog și dorești un pageload cât mai redus și îți dorești să scapi de această grijă, te invităm să arunci o privire peste oferta de servere VDS cu sau peste oferta de găzduire web SSD.

Distribuie articolul:

Lasă un comentariu