Cum te putem ajuta?

Nu ai găsit informațiile dorite? Te invităm să ne contactezi telefonic
Intrebari frecvente hosting

Suport Tehnic

Îți stăm la dispoziție de Luni până Vineri în intervalul orar 09:00 - 18:00.

+40 264 33 44 55

Dep. Comercial

Îți stăm la dispoziție de Luni până Vineri în intervalul orar 09:00 - 18:00.

+40 264 55 66 77

Informații Companie

Societate: NAMEBOX SRL

Informații fiscale: RO29508628, J06/6/2012

Birou: Strada Heltai Gáspár 17, Cluj Napoca

ING Bank România
RO32INGB0000999902838749

Taxa de Prelungire pentru Domeniu .EU Expirat

Dacă vă confruntați cu expirarea unui domeniu .EU, este important să cunoașteți procedura și costurile implicate în reactivarea acestuia. EURid, registrarul pentru domeniile .EU, aplică o taxă specifică pentru scoaterea domeniilor expirate din carantină, pe lângă costul standard de prelungire.

Taxa de Carantină

Pentru domeniile .EU expirate, se percepe o taxă de scoatere din carantină de 197.09 Lei + TVA. Aceasta este o particularitate a registrarului EURid și se adaugă la prețul normal de prelungire al domeniului. Pentru a evita această taxă suplimentară, recomandăm prelungirea domeniilor .EU cu cel puțin o zi înainte de data lor de expirare.

Perioada de Carantină

În momentul expirării, domeniile .EU intră într-o perioadă de carantină de 40 de zile. În acest interval, domeniile pot fi reactivare oricând, dar este esențial de reținut că site-urile web sau adresele de email asociate cu numele de domeniu aflate în carantină nu vor mai funcționa. Odată ce perioada de carantină a trecut, numele de domeniu este eliberat și disponibil pentru înregistrare din nou, putând fi înregistrat de oricine pe baza principiului „primul venit, primul servit”. Pentru a verifica data de eliberare a unui nume de domeniu, puteți utiliza WHOIS-ul de pe site-ul EURid.

Concluzii

Pentru a evita întreruperile neplăcute și costurile suplimentare, este crucială monitorizarea atentă a datelor de expirare ale domeniilor .EU și prelungirea acestora în timp util. Menținerea activă a domeniului dvs. .EU nu doar că vă asigură continuitatea prezenței online, dar vă și protejează identitatea digitală împotriva înregistrării de către terți.

Pentru orice nelămuriri sau asistență suplimentară în procesul de prelungire a domeniului dvs. .EU, echipa noastră de suport este la dispoziția dvs. pentru a oferi toate informațiile necesare.