Cum te putem ajuta?

Nu ai găsit informațiile dorite? Te invităm să ne contactezi telefonic
Intrebari frecvente hosting

Suport Tehnic

Îți stăm la dispoziție de Luni până Vineri în intervalul orar 09:00 - 18:00.

+40 264 33 44 55

Dep. Comercial

Îți stăm la dispoziție de Luni până Vineri în intervalul orar 09:00 - 18:00.

+40 264 55 66 77

Informații Companie

Societate: NAMEBOX SRL

Informații fiscale: RO29508628, J06/6/2012

Birou: Strada Heltai Gáspár 17, Cluj Napoca

ING Bank România
RO32INGB0000999902838749

Redirect de la http la https din .htaccess sau cPanel

SSL (Secure Sockets Layer) este un protocol de securitate standard pentru stabilirea de legaturi criptate intre un server web si un browser.

Utilizarea tehnologiei SSL ofera siguranta ca toate datele transmise intre serverul web si browser raman mereu criptate.

Pentru a forta traficul dvs. web sa utilizeze HTTPS, o sa fie nevoie sa aveti un certificat SSL valid si activ pe server iar ulterior sa editati fisierul .htaccess din cPanel -> File Manager sau sa realizati un redirect din cPanel -> Redirects. O sa parcurgem astazi ambele metode iar Dvs o sa alegeti pe cea mai simpla.

Metoda 1. Editare fisiere .htaccess

Ne conectam in cPanel -> File Manager si navigam in /public_html unde editam fisierul .htaccess cu ajutorul functiei EDIT din File Manager.

editare fisier htaccess

Dupa ce am deschis fisierul .htaccess trebuie sa adaugam cele trei linii de cod din campul de mai jos exact ca in imaginea atasata si sa salvam modificarile.

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !on
RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}

redirect de la http la https in htaccess

Acum putem accesa website-ul in browser. In acest moment redirectul de la http:// la https:// trebuie sa fie functional.

Metoda 2. Realizare redirect direct din cPanel

Navigam in cPanel -> Redirects, zona in care o sa realizam un redirect de tip Permanent 301 de la domeniul nostru (precupvasile.ro) catre https://precupvasile.ro exact ca in imaginea de mai jos. Primul lucru care trebuie sa il facem este sa alegem tipul de redirect, numele de domeniu si sa completam rubrica „Redirects to” cu numele nostru de domeniu cu https:// in fata.

permanent 301 redirect catre https

Acum putem accesa website-ul in browser. In acest moment redirectul de la http:// la https:// trebuie sa fie functional.

Daca nu ai acces in panoul de control cPanel sau crezi ca nu o sa reusesti sa realizezi redirectul de unul singur, poti oricand sa deschizi un ticket de suport prin intermediul contului de client NAMEBOX. Daca nu ai acces nici in contul de client te rugam sa ne contactezi telefonic la numarul 0264 33 44 55.