Cum te putem ajuta?

Nu ai găsit informațiile dorite? Te invităm să ne contactezi telefonic
Intrebari frecvente hosting

Suport Tehnic

Îți stăm la dispoziție de Luni până Vineri în intervalul orar 09:00 - 18:00.

+40 264 33 44 55

Dep. Comercial

Îți stăm la dispoziție de Luni până Vineri în intervalul orar 09:00 - 18:00.

+40 264 55 66 77

Informații Companie

Societate: NAMEBOX SRL

Informații fiscale: RO29508628, J06/6/2012

Birou: Strada Heltai Gáspár 17, Cluj Napoca

ING Bank România
RO32INGB0000999902838749

Întrebări Generale domenii .RO

Ce operațiuni se mai pot face cu un domeniu .ro care este expirat?

Deținătorul dreptului de utilizare a unui domeniu .ro care este expirat și a fost programat la ștergere ca urmare a expirării mai poate:

  • reînnoi perioada de mentenanță (de deținere a dreptului de folosință/utilizare)
  • transfera dreptul de folosință
  • schimba adresa de e-mail de contact
  • transfera domeniul la un alt registrar.

Un nume de domeniu .ro poate fi deținut de către două persoane?

Nu, un nume de domeniu .ro poate fi deținut de către o singura persoană, fizică sau juridică.


Cum se schimbă deținătorul unui nume de domeniu .ro?

Schimbarea deținătorului unui nume de domeniu internet .ro (transferul dreptului de folosință) este un serviciu pe care RoTLD îl oferă contra cost. Pașii procedurii de transfer drept de folosință sunt următorii:

Costul serviciului de transfer este de 15 euro + TVA

Pașii procedurii trebuie urmați în ordinea de mai jos:

    • Actualul deținător realizează o cerere de transfer prin intermediului sistemului de ticket în care se specifica datele noului deținator;
    • In urma cereri si confirmarii platii unul dintre tehnicieni Namebox o să realizeze transferul pe noile date;

Transferul dreptului de folosință se consideră finalizat în urma confirmării plății de către bancă și procesării cererii de către NameBox.


Un nume de domeniu .ro poate fi schimbat?

Numele unui domeniu NU se schimbă, conform regulilor de înregistrare, disponibile la www.rotld.ro, secțiunea ”Reguli / Reguli de Înregistrare”: „26. Caracterele acceptate pentru numele de domenii sunt caracterele alfa-numerice (a-z, A-Z, 0-9) și semnul minus (-). Un nume de domeniu nu poate începe sau nu se poate tremina cu semnul minus (-). Recomandăm utilizarea caracterelor mici (a-z), deoarece numele de domenii nu țin cont de caractere mici sau mari. Un nume de domeniu poate avea cel mult 63 de caractere, excluzând sufixul .ro, .com.ro, .info.ro, .store.ro etc.
Numele de domeniu este unic și nu poate fi modificat după ce a fost înregistrat. Prin modificarea oricărui caracter dintr-un nume, se obține un nou nume de domeniu, care poate fi înregistrat conform procedurii de înregistrare noi nume și numai după efectuarea plații cerută de noua înregistrare.”


Cum se anulează o cerere de înregistrare pentru un nume de domeniu neplătit?

O cerere de înregistrare pentru un domeniu rezervat dar neachitat nu poate fi anulată la solicitare.
O nouă cerere de înregistrare a numelui de domeniu .ro va fi posibilă numai după o perioadă de 32 de zile, când cererea actuală este ștearsă în mod automat, domeniul devenind liber pentru a fi înregistrat, conform regulii „Primul venit, primul servit”.


Cât durează propagarea modificării DNS-lor?

Propagarea DNS-urilor poate dura până la 24 ore.


Ce semnificație au stările domeniilor .ro?

Stările posibile pentru domeniile .ro sunt următoarele:

DeleteProhibited: domeniul nu poate fi șters;
Hold: domeniul nu este scris în fișierul de zonă .ro, astfel domeniul este inactiv din punctul de vedere al rezoluției DNS; UpdateProhibited: domeniul nu poate fi modificat (nu se pot atașa noi nameservere, nu se pot dezatașa nameservere, nu se pot modifica contactele). Singura operație de modificare permisă este cea de reînnoire, dacă este cazul;
Locked: echivalent cu UpdateProhibited, cu deosebirea că modificările sunt permise pentru nameservere (se pot atașa și dezatașa nameservere);
RenewProhibited: domeniul nu poate fi reînnoit;
TransferProhibited: domeniul nu poate fi transferat;
RegistrantTransferProhibited: domeniul nu poate fi transferat de la un deținător la altul;
Reserved: domeniul este rezervat, datele domeniului nu pot fi modificate, nu este scris în fișierul de zonă .ro și este inactiv din punctul de vedere al rezoluției DNS;
RegistrantPendingTransfer: domeniul se află în procesul de transfer de la un deținător la altul;
PendingDelete: domeniul este marcat spre ștergere automată. În starea PendingDelete, domeniul nu este funcțional. Un domeniu este pus în această stare în momentul expirării. În acest caz, starea domeniului se poate schimba prin reînnoire. Un alt caz în care un domeniu se poate găsi în starea PendingDelete, este legat de ștergerea de domenii în urma rezolvării de dispute, sau la cererea deținătorilor.


O firmă care nu este încă înregistrată poate deține un nume de domeniu .ro?

Un nume de domeniu poate fi deținut de către o persoană (fizică sau juridică) care există în momentul solicitării înregistrării unui nume de domeniu .ro, așa încât o firmă ce nu este încă înființată nu poate deține un nume de domeniu .ro. Nici situația în care firma ce nu exista (încă) completează formularul de înregistrare, urmând a plăti / înregistra domeniul după înființarea ei, nu este permisă – a se citi și capitolul ”Ce înseamnă ”a rezerva un domeniu .ro”?”, pentru a nu se înțelege în mod eronat noțiunea de ”rezervare domeniu .ro”.


Câte caractere poate avea un nume de domeniu .ro?

Conform regulilor de înregistrare, disponibile la www.rotld.ro, secțiunea ”Reguli / Reguli de Înregistrare”, un nume de domeniu poate avea cel mult 63 de caractere, excluzând sufixul .ro, .store.ro, com.ro etc.: „26. Caracterele acceptate pentru numele de domenii sunt caracterele alfa-numerice (a-z, A-Z, 0-9) și semnul minus (-). Un nume de domeniu nu poate începe sau nu se poate tremina cu semnul minus (-). Recomandăm utilizarea caracterelor mici (a-z), deoarece numele de domenii nu țin cont de caractere mici sau mari. Un nume de domeniu poate avea cel mult 63 de caractere, excluzând sufixul .ro, .com.ro, .info.ro, .store.ro etc.
Numele de domeniu este unic și nu poate fi modificat dupa ce a fost înregistrat. Prin modificarea oricărui caracter dintr-un nume, se obține un nou nume de domeniu, care poate fi înregistrat conform procedurii de înregistrare noi nume și numai după efectuarea plății cerută de noua înregistrare.”