Cum te putem ajuta?

Ne poți contacta telefonic la numărul +40 264 55 66 77 (L-V 09:00 -18:00)
Intrebari frecvente hosting

Import baza de date mai mare de 50mb direct din SSH

cPanel are impusa o limita de import in PhpMyAdmin de maxim 50mb. Ce ne facem atunci cand avem de importat o baza de date .sql mai mare de aceasta valoare? Este destul de simplu, importul bazei de date se poate realiza direct din SSH. Daca esti detinatorului unui server VPS, poti sa faci chiar tu importul.

Pentru a importa o baza de date .sql mai mare de 50mb direct din SSH trebuie sa ai acces root. Toate serverele VPS achizitionate de la NAMEBOX beneficiaza de acces root in SSH.

Pasul 1: ne conectam in SSH cu userul root, utilizand Putty sau Terminal-ul daca utilizam un sistem Mac.

Pasul 2: rulam in terminal comanda de mai jos pentru a ne conecta la serverul mysql

mysql

Pasul 3: selectam baza de date in care dorim sa realizam importul

use baza_date

Inlocuim baza_date cu numele bazei de date in care dorim sa realizam importul. Noua baza de date trebuie sa fie creata pe server. Aceasta se poate crea din cPanel, sectiunea MySQL.

Pasul 4: rulam comanda de import, prin comunicarea path-ului complet al sursei (pathul in care am incarcat baza de date pe server)

source /home/user/baza_date.sql

Asteptam sa se finalizeze importul. Procesul poate sa dureze intre cateva secunde si cateva minute, in functie de marimea bazei de date. In cazul unui magazin online Magento unde marimea bazei de date este de 5-10 GB importul poate dura si 30 de minute, nu te panica.