Cum te putem ajuta?

Nu ai găsit informațiile dorite? Te invităm să ne contactezi telefonic
Intrebari frecvente hosting

Suport Tehnic

Îți stăm la dispoziție de Luni până Vineri în intervalul orar 09:00 - 18:00.

+40 264 33 44 55

Dep. Comercial

Îți stăm la dispoziție de Luni până Vineri în intervalul orar 09:00 - 18:00.

+40 264 55 66 77

Informații Companie

Societate: NAMEBOX SRL

Informații fiscale: RO29508628, J06/6/2012

Birou: Strada Heltai Gáspár 17, Cluj Napoca

ING Bank România
RO32INGB0000999902838749

Cum să Gestionezi Zona DNS în cPanel

Gestionarea zonei DNS este esențială pentru a asigura că site-ul tău web și serviciile asociate funcționează corect. Acest ghid îți va arăta cum să accesezi și să modifici înregistrările DNS ale domeniului tău folosind cPanel.

Pasul 1: Accesează cPanel

Loghează-te în cPanel. Folosește datele de autentificare furnizate de furnizorul tău de hosting pentru a accesa panoul de control cPanel.

Conectarea în cPanel

Pasul 2: Navighează la Zona DNS

Găsește secțiunea „Zone Editor”. În pagina principală cPanel, caută secțiunea intitulată „Domains” sau „Domenii” și selectează „Zone Editor”. Aici vei găsi toate domeniile asociate contului tău.

zone editor cPanel

Pasul 3: Selectează Domeniul pentru Editare

Alege domeniul dorit. Dacă ai mai multe domenii, localizează domeniul pentru care vrei să modifici înregistrările DNS și apasă pe „Manage” sau „Gestionează”.

Pasul 4: Adăugarea sau Modificarea Înregistrărilor DNS

Adaugă o nouă înregistrare DNS. Pentru a adăuga o nouă înregistrare, apasă pe butonul „Add Record” sau „Adaugă Înregistrare” și selectează tipul de înregistrare dorit (de exemplu, A, CNAME, MX, etc.). Completează detaliile necesare și apasă pe „Add Record” sau „Adaugă”.

Modificarea unei înregistrări existente. Pentru a modifica o înregistrare existentă, localizează înregistrarea în lista afișată și apasă pe „Edit” sau „Modifică”. Efectuează modificările necesare și apasă pe „Save Record” sau „Salvează Înregistrarea”.

Zone Editor Manager

Pasul 5: Ștergerea Înregistrărilor DNS

Șterge o înregistrare DNS. Dacă trebuie să elimini o înregistrare, găsește înregistrarea respectivă și apasă pe „Delete” sau „Șterge”. Confirmă acțiunea dacă este necesar.

Pasul 6: Verificarea Modificărilor

Verifică modificările. După ce ai făcut modificările, este o bună practică să verifici dacă acestea au fost implementate corect. Poți folosi un tool online de verificare DNS pentru a te asigura că noile înregistrări sunt propagate corespunzător. Recomandam sa utilizati https://mxtoolbox.com/ pentru aceste verificari.

Notă Importantă

Modificările în zona DNS pot dura până la 48 de ore pentru a se propaga pe întregul internet. Este important să ai răbdare și să verifici periodic dacă modificările au fost propagate complet.