Cum te putem ajuta?

Ne poți contacta telefonic la numărul +40 264 55 66 77 (L-V 09:00 -18:00)
Intrebari frecvente hosting

Cum conectez domeniul meu la Shopify

Shopify ofera o suita completa de solutii pentru comert electronic care sunt esentiale pentru o platforma de magazine online si toate produsele sale.

Atunci cand vrei sa creezi un magazin online pe Shopify, acesta poate fi accesat implicit prin domeniul Shopify. De exemplu, daca ai construit un magazin cu numele „magazinul-meu”, poti oricand introduce http://magazinul-meu.myshopify.com intr-un browser, iar site-ul web va fi afisat.

De asemenea, este posibil sa iti faci accesibil magazinul online printr-un nume de domeniu care este gazduit la NAMEBOX in cPanel. Pentru a conecta un astfel de nume de domeniu cu magazinul tau online Shopify, va trebui sa faci urmatoarele doua setari: sa modifici inregistrarea de tip A si CNAME-ul domeniului.

Pasul 1: te autentifici in cPanel si navighezi in ZONE EDITOR unde alegi optiunea MANAGE din dreptul domeniului dorit.

zone editor cPanel

Pasul 2: cauti inregistrarea domeniului (exemplu: precupvasile.ro) de tip A si inlocuiesti IP-ul actual catre care pointeaza cu IP-ul Shopify – 23.227.38.65.

editare A record pentru Shopify

De asemenea, o sa fie nevoie sa inlocum si inregistrarea de tip CNAME cu noua inregistrare shops.myshopify.com exact ca in imaginea de mai jos:

edit CNAME record to point to shops.myshopify.com

Odata realizate aceste operatiuni trebuie doar sa astepti propagarea noilor setari in toate zonele DNS. Propagarea modificarilor realizate in zona DNS poate sa dureze intre 10 minute si 24 de ore.

Daca nu ai acces in panoul de control cPanel sau crezi ca nu o sa reusesti sa modifici inregistrarea DNS de unul singur, poti oricand sa deschizi un ticket de suport prin intermediul contului de client NAMEBOX. Daca nu ai acces nici in contul de client te rugam sa ne contactezi telefonic la numarul 0264 33 44 55.