Ce este un atac de tip DDoS? Contul tau de gazduire este protejat?

Gazduirea web este esentiala pentru succesul afacerii tale. Din pacate, daca este neprotejata, afacerea ta online poate fi vulnerabila la o mare varietate de atacuri ale hackerilor si a organizatiilor malware.

Un tip de amenintare a prezentei tale online este atacul de tip DDoS. Practic, prin acest atac de tip DDoS vizitatorii vor fi impiedicati sa iti acceseze site-ul web, iar astfel acestia isi vor pierde increderea in afacerea ta iar reputatia iti va fi afectata. Sa nu mai vorbim de posibilele venituri care se pot pierde in urma unui astfel de atac.

Ce este un atac de tip DDoS?

Imagineaza-ti ca cineva ar cere sutelor de prieteni sa sune la un restaurant si sa comande totul de prin meniu. In acest caz, restaurantul nu ar putea tine pasul cu volumul mare de cereri. In mod similar, un atac DDoS implica, de obicei, o retea mare de computere numita botnet, pe care un hacker o utilizeaza pentru a-ti accesa site-ul. Odata ce site-ul tau este accesat de toata reteaua, nu va reusi sa faca fata solicitarilor, iar astfel clientii tai vor ramane pe dinafara.

Cum sa previi o astfel de intamplare?

Un VPS protejat de atacurile DDoS iti ofera posibilitatea de a atenua acest tip de amenintari. In general, nu trebuie sa platiti suplimentar pentru protectia impotriva atacurilor DDoS, iar aceasta facilitate ar trebui sa fie inclusa in oferta. Sunt insa firme de gazduire care pot percepe taxe suplimentare pentru protectia impotriva atacurilor DDoS.

Daca site-ul tau sau serverul VPS este vizat de un atac de tip DDoS, structura de server specializata va crea o bariera impotriva hackerilor si astfel prezenta ta online va fi protejata. Specialistii nostri lucreaza pentru ca aceste atacuri sa nu aiba loc, pentru ca stim cat de importanta este prezenta online a clientilor nostri.

Cum stiu ca sunt atacat? Ar trebui sa contactez firma de hosting?

Atunci cand esti atacat, vei observa cu siguranta. Site-ul ar putea fi indisponibil iar email-urile nu vor functiona corect. Mai mult decat atat, atacurile DDoS pot viza si pagina de administrare cPanel. In acest caz, este bine sa optezi pentru suportul pus la dispozitie de firma de gazduire.

atac de tip DDoS

In cursul acestui an noi am incheiat un parteneriat cu datacenter-ul GTS in care sunt colocate serverele noastre pentru a beneficia de protectia DDoS by Arbor, protectie care filtreaza tot traficul malicios prin reteaua Telekom din intreaga Europa. Astfel, preintampinam atacurile de tip DDoS Asadar in doar cateva secunde de la detectare. Protectia de tip DDoS este oferita gratuit la activarea oricarui pachet de gazduire web.

Site-ul tau este protejat de atacurile DDoS?

Distribuie articolul:

Lasă un comentariu