Activarea Let’s Encrypt AutoSSL pe servere cu cPanel&WHM

Odata cu lansarea celei mai recente versiuni cPanel & WHM, s-a adaugat o noua functie, ce poarta numele de AutoSSL. Acest instrument poate fi folosit pentru a oferi in mod automat serverelor Dvs cu WHM & cPanel SSL-uri domain validation.

In prima instanta, aceasta functie a fost suportata doar de catre certificatele SSL oferite de cPanel (powered by Comodo) dar pe masura ce lucrurile au progresat in aceasta directie, au inceput sa fie acceptati si alti provideri. Asa ca acum, serverele cPanel & WHM care ruleaza versiunea 58.0.17 sau mai recenta, vor putea sa foloseasca Let’s Encrypt ca SSL provider. Mai multe informatii despre Let’s Encrypt pot fi gasite pe site-ul oficial https://letsencrypt.org/.

Cerinte preliminarii pt. instalare:

1. Instructiuni specific realizate pentru administrarea unui server cu cPanel.
2. Serverul trebuie sa ruleze cPanel & WHM versiunea 58.0.17, sau mai recenta.
3. Pentru a tine pasul cu acest tutorial, este necesar sa ai acces SSH in terminal.

Pasul 1: Activeaza Let’s Encrypt AutoSSL

Pentru a instala acest plugin, trebuie pur si simplu sa te autentifici pe server ca si utilizator root prin intermediul SSH. Odata autentificat rulezi comanda:

# /scripts/install_lets_encrypt_autossl_provider

Ruland comanda de mai sus, fisierele de tip RPM necesare pentru a suporta Let’s Encrypt ca si provider pentru AutoSSL vor fi adaugate si instalate. Aceasta va returna un rezultat similar cu cel ce urmeaza:

Installed the cpanel-letsencrypt RPM! AutoSSL can now use Let’s Encrypt.

Pasul 2: Verifica cu atentie progresul

Pentru a fi convins ca totul s-a realizat cu succes, se poate verifica in WHM, pe pagina ‘Manage AutoSSL’. La incarcarea acestei pagini, va trebui sa fie vizibila o lista similara cu cea de mai jos:

let's encrypt

Daca pagina pe care sunteti Dvs afiseaza aceleasi optiuni ca si in imaginea de sus, ati activat cu succes Let’s Encrypt pentru AutoSSL.

Un lucru ce merita tinut minte, pentru a evita unele neplaceri, este ca exista anumite limitari pentru unele domenii si subdomenii. Mai multe informatii pot fi gasite in documentatia oficiala cPanel, sectiunea ‘Manage AutoSSL’: https://documentation.cpanel.net/display/74Docs/Manage+AutoSSL#ManageAutoSSL-Domainandratelimits .

Distribuie articolul:

Lasă un comentariu