JetBackup – Ce este si cum se foloseste?

JetBackup este o solutie de backup premium pe care o punem la dispozitia clientilor nostri, detinatori de conturi shared, fiind a treia solutie de backup oferita de catre noi pe langa solutia de la R1Soft sau cea clasica de backup manual din cPanel. Aceasta solutie poate fi accesata direct din contul de cPanel sectiunea JetBackup, fiind setata sa creeze in mod automat copii de rezerva a intregului cont de gazduire: baze de date, email-uri, fisiere, zona DNS, Cron JOB-uri. Datele de pe servere sunt salvate in deplina siguranta in doua centre de date diferite in Romania si Germania.

Daca doresti sa generezi, sa restaurezi sau sa descarci o copie completa a contului tau sau doar anumite fisiere atunci poti face acest lucru accesand urmatoarea sectiune: cPanel – JetBackup – Files Backup, Database Backup, Email Backup, etc.

JetBackup dispune de o multime de optiuni

Backup-uri complete ale contului

Cu ajutorul functiei JetBackup poti descarca o copie de rezerva completa a contului tau in formatul JetBackup, care variaza usor fata de full backup-ul standard cPanel pe care il poti genera singur din cPanel -> Backup.

Full backup-ul oferit de JetBackup se poate restaura automat sau manual, arhiva continand toate fisierele contului, bazele de date, email-urile. Daca doresti pur si simplu o copie completa a contului tau, iti sugeram sa urmezi pasii necesari pentru generarea unui full backup cPanel, aceste fiind recomandat si pentru migrarile de pe un servere pe altul.

JetBox - solutie backup VPS

Backup-uri de fisiere

Sectiunea backupuri de fisiere din JetBackup iti va permite sa restaurezi toate fisierele si folderele pe care le doresti de pe serverul nostru de backup in cazul unei probleme aparute in contul tau de gazduire (fisiere infectate, fisiere sterse din greseala, etc), exact asa cum erau la data si ora la care a fost efectuata copia de rezerva.

In momentul in care accesezi sectiunea Jetbackup – File Backups poti alege backup-ul pe care doresti sa il restaurezi, dupa care vei fi transferat la o interfata de manager de fisiere, de unde poti alege ceea ce doresti sa restaurezi.

Backup-uri pentru baze de date

Sectiunea Database backup din JetPackup iti permite sa restaurezi toate bazele de date din contul tau inapoi la starea lor din momentul crearii copiei de rezerva.

solutie backup baze date

Vei vedea o lista a bazelor de date, precum si momentul in care a fost efectuata copia de siguranta a bazei de date. Aceasta ar fi a doua jumatate a procesului daca doresti sa restaurezi site-ul la o stare anterioara (mai intai fisierele, apoi baza de date).

Resursele din cPanel sunt intotdeauna disponibile pentru clientii nostri, iar daca ai intrebari despre oricare dintre acestea, poti folosi sistemul de asistenta.

Solutia JetBackup este activa by default pe toate conturile de gazduire shared, insa o putem activa la cerere si pe serverele VPS cu cPanel in schimbul unei taxe lunare care include atat licenta JetBackup cat si spatiu de stocare pe unul din serverele noastre de backup din Romania sau Germania. Mai multe detalii despre solutia de backup by JetBackup puteti afla pe site-ul nostru accesand link-ul https://www.namebox.ro/solutie-backup/

Distribuie articolul:

Lasă un comentariu