Ce este suita G si de ce ar trebui sa iei in calcul utilizarea ei

Esti in cautarea uneia dintre cele mai bogate si mai usor de utilizat solutie web care combina e-mail-ul, depozitarea in cloud, software-urile de productivitate, calendarul si multe altele? Ai auzit oamenii vorbind despre cat de utile sunt produsele Google si te intereseaza sa afli ce este suita G, cunoscuta pana acum sub numele de „Google Apps”?

Suita G este raspunsul celor de la Google pentru o serie de probleme de productivitate cu care se confrunta majoritatea companiilor si organizatiilor. Intr-o suita de instrumente sunt incluse solutii pentru e-mail, procesare de text, foi de calcul, calendare partajate, stocare in cloud si multe altele. Toate acestea au un pret de 5 dolari pe luna.

Gmail pentru adresa companiei tale

Majoritatea utilizatorilor prefera familiaritatea si caracteristicile puternice oferite de Gmail. In timp ce multe intreprinderi mici au recurs in trecut la utilizarea adreselor de e-mail personal in Gmai, acest lucru poate parea un pic neprofesional. Unul dintre cele mai mari beneficii ale unui cont G Suite este abilitatea de a trimite e-mailuri de pe adresa domeniului, folosind insa platforma Gmail.

Cu alte cuvinte, adresa ta de e-mail poate fi [email protected] in loc de @gmail.com. In plus, integrarea in restul de aplicatii incluse in suita G, precum salvarea si atasarea fisierelor cu Google Drive, chat-ul prin Hangouts si administrarea invitatiilor din calendar prin Google Calendar reprezinta o briza.

Calendarul Google

Fiecare companie ar trebui sa impartaseasca un calendar online de o anumita forma pentru a usura coordonarea eforturilor. Aplicatia Google Calendar este una dintre cele mai populare si mai puternice aplicatii online disponibile de acest tip si face parte din G Suite.

Cu ajutorul acestuia, poti crea evenimente usor de impartasit cu alti membri ai organizatiei sau cu cei din afara, trimiti invitatii prin e-mail si iti permite sa urmaresti cine a accepta si cine a respins invitatia. Iti ofera memento-uri plus alte caracteristici foarte utile.

Este usor de integrat cu alte programe externe si poate fi usor accesat de pe telefonul mobil.

Documente, foi si diapozitive

Aplicatiile din portofoliul suitei G pot fi considerate un raspuns din partea Google catre Microsoft Office. Acestea pot satisface nevoile de procesare de text, a foilor de calcul sau a fisierelor de prezentare. Conceput pentru a functiona fara probleme pe internet, nu exista si un program pentru a fi descarcat.

Deoarece ruleaza pe web, unii utilizatori ar putea sa nu fie impresionati de aceste aplicatii. Dar, pentru utilizatorul mediu care indeplineste cele mai obisnuite sarcini zilnice, aceste solutii ofera caracteristici ample suficiente pentru a pregati cu usurinta o gama larga de materiale. Facand parte din G Suite, fisierele se salveaza automat in Google Drive, deci sunt usor de distribuit.

Iar daca ai nevoie de prelucrarea fisierelor offline, fisierele pot fi descarcate pentru a fi deschise cu un program din gama Microsoft Office.

Google Drive

In centrul ofertei G Suite se afla Google Drive, fiind unul dintre cele mai utile instrumente de productivitate de pe piata de astazi. Planul de 5 dolari ofera utilizatorilor 30 de GB de stocare in Cloud. Daca spatiul nu este suficient, se poate opta pentru un pachet mai mare, de 10 dolari de exemplu, care poate oferi spatiu nelimitat.

La ce e buna stocarea in cloud? Pe langa faptul ca reprezinta locul ideal pentru a depozita backup-urile, utilizatorii pot partaja fisiere si foldere, ceea ce poate fi foarte util. De asemenea, prin integrarea cu celelalte aplicatii G Suite, Google Drive devine unul dintre cele mai utile si mai puternice instrumente de pe internet de astazi.

Hangouts

Hangouts se incadreaza in acea categorie de instrumente pe care majoritatea oamenilor le ignora pana in momentul in care isi dau seama ca au nevoie de acel instrument. Este o solutie online de chat si de video-conferinta, oferind posibilitatea unei comunicari simple si eficiente.

Se pot alatura pana la 25 de persoane intr-o videoconferinta, deci reprezinta un serviciu ideal pentru organizatiile in care se afla si membri care lucreaza de la distanta. Partajarea ecranului este simpla, iar partajarea fisierelor este la fel de simpla datorita serviciului Google Drive.

Apelurile video sunt foarte stabile, motiv pentru care Hangouts devine superior in fata celorlalte optiuni de videoconferinta.

Integrarea suitei G cu organizatia si site-ul tau

Desi poate ca nici o solutie nu este perfecta 100% pentru fiecare persoana sau companie, Suita G este o optiune foarte puternica, intuitiva si ieftina pe care milioane de oameni o folosesc deja. Are interfete atractive si usor de inteles, integrarea este de mare ajutor iar caracteristicile puternice de stocare nu pot fi contestate.

Cu un cont G Suite poti transmite fluxuri video de pe Google Drive direct pe site-ul tau web, fara a supraincarca latimea de banda alocata. Unele persoane prefera sa integreze un calendar Google in site-ul lor pentru a permite setarea usoara a intalnirilor sau pentru a notifica clientilor zilele si orele de disponibilitate.

Distribuie articolul:

Lasă un comentariu