Care sunt avantajele serviciului de hosting NVMe?

Indiferent ca esti un web designer cu experienta, un blogger sau un proprietar de magazin online, performanta proiectului tau depinde foarte mult de tehnologia serverului. Acesta este motivul pentru care producatorii de medii de stocare continua sa dezvolte an dupa an solutii tot mai rapide de stocare si transfer al datelor. Una dintre aceste tehnologii este stocarea NVMe (Non-Volatile Memory express).

Cu o performanta de pana la 6x mai buna in comparatie cu discurile SSD clasice, unitatile NVMe sunt noul reper pentru stocarea rapida in domeniul serviciilor de web hosting.

Mediul de stocare NVMe este cea mai noua solutie de stocare care are la baza tehnologia SSD insa ofera viteza de scriere de pana la 3GBps, de 6 ori mai mare decat SSD-urile clasice (580MBps).

In acest articol o sa va explicam de ce solutiile de hosting NVMe sunt mult mai rapide si care sunt toate beneficiile oacestora.

Ce este web hosting-ul NVMe?

NVMe este un nou tip de stocare care iti ofera mai multe avantaje si protocoale decat mediile clasice de stocare cu care ne-am obisnuit pana in prezent. In momentul in care un server foloseste tehnologia NVMe pentru stocarea datelor noi numim aceste servicii „hosting NVMe„.

Mediile de stocare si interfetele acestora au evoluat foarte rapid in ultimii 10 ani. Cele mai multe servere utilizeaza in momentul de fata mediul de stocare SSD. In prezent, majoritatea SSD-urilor inca se bazeaza pe conexiunile de tip SATA (Serial Advanced Technology Attachment), conexiune care a fost adaptata de la vechiile HDD-uri cu care ne-am obisnuit de-a lunugul anilor.

Oricum, nu a durat mult pana ce tehnologia SSD si-a atins nivelul maxim de performanta, un nivel care astazi este depasit cu mult de noile NVMe-uri.

In momentul de fata sunt destul de putin provideri care ofera web hosting NVMe, iar cei care o fac ofera deja mai mult solutii de servere dedicate sau servere VPS NVMe, la fel cum o facem si noi. In prezent pe site-ul nostru puteti comanda doar servere VPS NVMe, urmand ca in cateva luni sa fie lansate si serviciile de shared hosting NVMe.

Pe langa viteza mare de scriere si citire care este oferita de NVMe mai exista si alte beneficii despre care o sa discutam in acest articol.

Care sunt avantajele serviciului de web hosting NVMe?

Hosting-ul pe storage NVMe ofera o serie de avantaje in plus fata de web hosting-ul clasic SSD sau HDD. Hai sa vedem care sunt aceste avantaje:

Hosting-ul NVMe ofera performanta ridicata

Unul dintre motivele principale pentru care ar trebui sa utilizezi web hosting-ul NVMe este performanta ridicata pe care acesta o ofera! Acest lucru este posibil datorita arhitecturii complet diferite fata de mediile de stocare ce utilizeaza tehnologia SATA.

Performanta unui dispozitiv de stocare depinde in mare parte de cum isi gestioneaza “queue management-ul”, iar NVMe-urile fac acest lucru foarte eficient – queue management explained.

Unitatile NVMe suporta multiple inregistrari Input/Output (I/O) – in jur de 64.000 si chiar mai interesant este faptul ca aceste queues pot avea fiecare inca 64.000 de intrari. Doar daca luam aceste valori observam o diferenta enorma, in timp ce interfetele SATA pot gestiona doar 32 de intri de acest gen.

De asemenea, NVMe-urile utilizeaza un sistem de I/O inteligent (scatter/gather) pentru a minimaliza transferul de date al procesorului. Acest sistem permite serverului sa schimbe prioritatile pe masura ce volumul de munca o cere.

In acest fel, aplicatiile pot executa mai multe solicitari I/O simultan. La final, Dvs obtineti o latenta mai mica, fiabilitate mai mare si timp de raspuns mai rapid de la server.

Hosting-ul NVMe este eficient energetic

Chiar daca performana oferita de mediul de stocare NVMe este mult mai mare, consumul de energie este mult mai mic. O combinatie perfecta de performanta si consum este visul oricarui provider de web hosting.

Se stie ca SSD-urile consuma mult mai putina energie decat HDD-urile clasice. NVMe-urile insa imbunatatestc si mai mult eficienta energetica! Sistemului inteligent de alocare a cozilor (queue management) (I/O) si a load-ului vine cu un nou mod „low-power standby” care ajuta la reducerea semnificativa a consumului de energie. Atunci cand acest mod este activ economisim pana la 97% energie.

Ofera o mai buna experienta de navigare

Atunci cand aplicatiile si site-ul Dvs se incarca la click va asteptati ca utlizatorii si angajatii Dvs sa se bucure de o experienta mai buna. Acest lucru se intampla si in cazul web hosting-ului NVMe. Site-ul Dvs o sa fie accesibil mult mai rapid, procesele din backend o sa dureze mult mai putin, o sa puteti realiza mult mai multe taskuri simultan: in concluzie afacerea ta online are doar de castigat.

Puteti fi sigur ca serverul Dvs NVMe va oferi intotdeauna o experienta de top utilizatorilor pentru oricare dintre proiectele Dvs online.

In concluzie, web hosting-ul NVMe ofera o serie de avantaje fata de solutiile clasice SSD sau HDD dar si un consum redus de energie. Cu siguranta acest tip de stocare o sa ajunga in scurt timp alegerea favorita a multor companii din domeniul web hosting-ului.

In acest moment clientii nostri pot testa oricand solutiile de stocare NVMe din oferta noastra de VPS-uri NVMe. Instalarea, migrarea si testarea este gratuita timp de 15 zile, timp in care va puteti face o idee clara despre performanta oferita.

Pentru a intelege mai bine informatiile din acest articol va recomandam sa vizualizati video-ul realizat de catre compania Western Digital:

Distribuie articolul:

Lasă un comentariu