Site-ul sau magazinul tau online se misca greu? Hai sa il optimizam!

Atunci cand vizitam un website dar mai ales un magazin online vrem sa se incarce instant, sau cel putin sa nu asteptam mai mult de 1-2 secunde. Usor de zis, mai greu de ajuns la aceasta performanta in majoritatea cazurilor. Majoritatea site-urilor construite sunt dezvoltate pe platforme CMS open source care au nevoie de mai multe plugin-uri pentru a functiona si pentru a putea arata exact asa cum ne dorim noi.

Fiecare plugin utilizat la constructia unui website sau fiecare sursa externa scade timpul de incarcare al acestuia cu cateva milisecunde sau chiar secunde, in functie de optimizarea acestuia.

Ce facem atunci cand site-ul nostru se incarca incet?

Primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa verificam ce anume duce la cresterea timpului de incarcare si sa gasim o solutie pentru reducerea acelui timp de incarcare la un minim posibil. In majoritatea cazurilor incarcarea greoaie se datoreaza surselor externe dar si din cauza query-urilor din baza de date.

In majoritatea cazurilor aceste situatii pot fi evitate cu incarcarea locala a resurselor si cu optimizarea bazei de date. Un programator cu experienta stie aceste lucruri si poate ajuta la scaderea timpului de incarcare al site-ului tau.

Cum putem reduce timpul de incarcare atunci cand nu prea avem cunostinte in domeniu?

Primul lucru ce trebuie facut este verificarea site-ului cu ajutorul tool-urilor online. Exista tool-uri precum Gtmetrix sau Pingdom Tools unde putem analiza aspectele site-ului dar si resursele care duc la incarcarea grea a site-ului. Aceste tool-uri ne ofera indicatii destul de precise despre resursele si pasii ce trebuie urmati pentru a obtine o imbunatatire.

Ce mai putem optimiza pe langa resursele efective ale site-ului?

Partea de server, cum ar fi resursele alocate, dar si optimizarea acestuia pentru viteza joaca un rol important in procesul de optimizare al vitezei de incarcare al unui site sau magazin online. In prima faza poti solicita firmei de hosting sa iti transfere site-ul pe un server cu stocare SSD, baze de date MariaDB si webserver LiteSpeed. Acest tip de servere sunt varful de gama in ceea ce inseamna web hosting si ofera performanta maxima mai ales in mediul shared unde sunt gazduite majoritatea site-urilor. Daca site-ul are multe accesari si o baza de date mare este recomandat sa ceri upgrade-ul la un serviciu de tip server VPS, unde se pot aduce optimizari suplimentare la nivel de server si se pot aloca resurse care in mediul shared nu sunt permise / alocate.

Recomandarea noastra este ca magazinele online sa fie mereu gazduite in mediul virtual (servere VPS) si nu in mediul shared. Mediul virtual este mai sigur, mai rapid, mai stabil, permite instalarea, optimizarea si activarea functiilor care in mediul shared nu sunt permise.

Daca site-ul tau are probleme cu incarcarea si nu ai gasit inca o solutie pentru aceasta problema poti sa discuti oricand cu un consultant NAMEBOX pentru a identifica si remedia problemele. Suntem siguri ca o sa obtinem performanta de care ai nevoie in mai putin de 72 de ore.

In cazul in care vrei sa migrezi catre VPS iti oferim un COD de reducere in valoare de 25 Euro. Acest cod iti ofera o reducere de 25 euro la comanda oricarui server VPS Cloud din oferta noastra.

COD REDUCERE: 1X8S9O25E (25 euro)

Distribuie articolul:

Lasă un comentariu