Redirect website de la HTTP la HTTPS

Afla cum poti realiza un redirect website de la HTTP la HTTPS in doar cativa pasi simplii. Daca ai comandat un certificat SSL pentu site-ul tau asigura-te ca toate link-urile sunt active pe HTTPS si ca nu ai mixed content.

Protocolul HTTPS trebuie sa fie activ peste tot in site! GOOGLE ofera o pozitionare mai buna site-urilor care sunt accesate pe protocolul HTTPS.

La ce te ajuta un certificat SSL?

1. Securitate – asigura transmiterea criptata a datelor sensibile intre browser si server. De asemenea, browserele o sa afiseze mesajul ca site-ul este unul sigur.

2. Ranking Google – site-urile care au instalat un SSL sunt avantajate in listele de cautare organice.

Redirect website de la HTTP la HTTPS in cPanel

Conecteaza-te in cPanel -> File Manager -> public_html si editeaza fisierul .htaccess (daca nu este vizibil verifica setarile din File Manager si asigura-te ca este bifata optiunea Show Hidden Files (dotfiles).

Insereaza in fisierul .htaccess codul urmator:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}

Atentie: daca deja ai in .htaccess „RewriteEngine On” nu este nevoie sa il adaugi inca odata. Aici facem referide strict la linia respectiva de cod.

HTTPS redirect in Nginx

Autentifica-te pe serverul Nginx si realizeaza un backup la fisierul nginx.conf sau default.conf (in functie de cum a fost setat server directive).

Adauga urmatoarea linie de cod la server directive:

return 301 https://$server_name$request_uri;

Salveaza fisierul si restarteaza serverul Nginx.

Distribuie articolul:

Lasă un comentariu