Facem Magento sa zboare!

Magento este una dintre cele mai apreciate platforme de eCommerce, insa si cea mai lenta datorita celor peste 4 milioane de linii de cod PHP si peste 2 milioane de linii de cod XML. Datorita numarului mare de linii de cod pana si un magazin online cu un numar mic de produse are nevoie de un pachet de hosting sau server cu o configuratie destul de buna.

De mai bine de 2 ani am inceput sa dezvoltam si sa testam diferite configuratii de servere si module de cache prin intermediul carora am putea obtine timpi de incarcare redusi.

Saptamana trecuta am testat o solutie noua de cache dedicata platformei Magento lansata de catre cei de la LiteSpeed Technologies Inc. Rezultatele au fost peste asteptari, reusind sa obtinem timpi de incarcare cu pana la 60% mai mici in cazul site-urilor testate.

Solutia testata se numeste LiteMage Cache, iar aceasta functioneaza doar impreuna cu webserver-ul LiteSpeed (webserver pe care noi il utilizam inca de acum 3-4 ani pentru serverele shared SSD), si extensia LiteMage pe care o gasiti pe Magento Connect.

litemage_component

Pana in Aprilie 2016 pretul acestei solutii este de 20 dolari lunar, fiind facturata doar licenta de Litespeed Web Server Enterprise. Acest pret poate sa difere in functie de configuratia serverului, insa nu poate sa depaseasca suma de 92 dolari lunar. Incepand cu Aprilie 2016 pretul licentei de LiteMage Cache o sa fie de 6 dolari + pretul licentei de LiteSpeed.

Informatii complete despre acest modul gasiti accesand site-ul LiteSpeed Technologies Inc, iar daca detineti un server de la noi beneficiati de instalare si configurare gratuita.

litemage_benchmark

Vezi spotul video „Noi suntem NAMEBOX” si fa cunostinta cu echipa noastra.

Distribuie articolul:

Lasă un comentariu