6 Pasi Simpli: Cum transferam un website Magento pe un alt server

In acest tutorial o sa iti prezentam toti pasii ce trebuie urmati pentru a migra in siguranta un site Magento de pe un server pe altul. Pentru a putea realiza o astfel de migrare trebuie sa ai acces cPanel la contul pe care doresti sa il migrezi.

Pasul 1

Primul pas care trebuie facut este sa arhivezi tot continutul in care sunt stocate fisierele site-ului tau. In cele mai multe cazuri este vorba despre tot continutul din interiorul folderului public_html.

Accesam cPanel -> File Manager -> Arhivam toate fisierele din interiorul public_html. Vezi exemplul de mai jos:

comprimare

De indata ce finalizam arhivarea, care poate sa dureze cateva minute (in functie de numarul de fisiere si marimea acestora), descarcam local arhiva si o incarcam pe noul server.

Pasul 2

Identificarea bazei de date in vederea exportului. Numele bazei de date utilizate il putem afla accesand din File Manager locatia /public_html/app/etc/local.xml

Pasul 3

Ne conectam din cPanel in phpMyAdmin -> selectam baza de date dorita si o exportam local. Vezi exemplu in imaginea de mai jos:

phpmyadmin

Pasul 4

Creem o noua baza de date pe noul server si alocam un utilizator cu toate privilegiile. Ne conectam in phpMyAdmin, selectam baza de date nou creata si importam baza de date exportata la punctul 3. De indata ce finalizam importul trebuie sa modificam in tabela core_config_data din noua baza de date cele 2 pozitii in care este specificat link-ul site-ului vechi (trecem noul link).

Pasul 5

De indata ce am importat baza de date si am incarcat si fisierele pe server, ne mai ramane sa editam fisierul local.xml din locatia /public_html/app/etc/local.xml unde o sa trecem noua baza de date, noul utilizator si parola aferenta acestuia.

Pasul 6

La ultimul pas ne mai ramane sa stergem cache-ul din locatia public_html/var/cache si sa testam migrarea!

Distribuie articolul: