namebox
Meniu

IMAP vs POP3

Generalitati

IMAP si POP3 sunt diferite in cum si pentru cat timp depoziteaza emailurile pe server.

POP3

Cand folosesti POP3, serverul de mail sterge mesajele cand acestea sunt downloadate. Acest lucru inseamna ca tu poti sa accesezi aceste mesaje numai de pe calculatorul pe care l-ai folosit pentru a le downloada. De asemenea POP3 nu necesita o conexiune constanta cand citesti emailul. In timp ce acest sistem nu foloseste resursele serverului de email accesul userilor la emailuri este limitat.

IMAP

Cand folosesti IMAP, serverul de mail stocheaza masajele in permanenta. Acest lucru inseamna ca acestea se pot accesa din orice locatie de pe orice calculator atata timp cat detaliile de logare corecte sunt in posesia ta. De asemenea daca nu folosesti un client de email care sincronizeaza folderele si realizeaza cache la mesaje, IMAP are nevoie de o conexiune constanta in timp ce se citesc mailurile. In timp ce aceasta metoda este mai convenabila decat POP3 ea necesita in general mai mult spatiu pe disk decat POP3 deoarece userii tind sa nu stearga emailurile vechi. Daca userii monitorizeaza spatiul pe disk si sterg mesajele vechi cand este necesar acest lucru, IMAP este inca functional pe un server cu resurse limitate.

Providerii de Hosting si userii in general prefera IMAP. Inainte de alegerea acestui sistem tebuie sa te informezi la resursele care iti sunt puse la dispozitie.

Nu ai gasit un raspuns?

Deschide un ticket de suport. Iti oferim un raspuns in maxim 30 min!

NameBox

Furnizor solutii de web hosting si inregistrare domenii inca din anul 2009. Partener autorizat cPanel in Romania

VAT: RO29508628
Preturile afisate nu includ T.V.A.

Info Point

+40 746 307 237

09:00 - 18:00 L-V


+40 729 161 811

09:00 - 18:00 L-V


tehnic@namebox.ro

Non Stop

Copyright 2020 © Datacore Solution SRL

LibraPay