namebox
Meniu

Cum putem instala WordPress direct din cPanel?

WordPress este unul dintre cele mai cunoscute CMS-uri, utlizat pe plan mondial de peste 80.000.000 de site-uri. Instalarea platformei se poate realiza atat manual prin intermediul arhivei furnizate pe site-ul WordPress.org cat si automat din cPanel.

In acest tutorial o sa iti aratam cum poti instala platforma WordPress direct din cPanel, cu doar cateva click-uri.

Pasul 1: Conecteaza-te in contul de cPanel si navigheaza la sectiunea Softaculous Apps Installer localizata in partea de jos a paginii.

softaculous

Pasul 2: Alege platforma WordPress din lista de scripturi disponibile -> optiunea Install si realizeaza urmatoarele setari:

  • Choose Protocol – alege protocolul dorit (daca nu ai instalat un certificat SSL, poti alege optiunea http://www.)
  • Choose Domain – alege domeniul pe care vrei sa realizezi instalarea. Utilizezi aceasta optiune doar atunci cand ai mai multe domenii asociate contului de gazduire (domenii addon).
  • In Directory – campul acesta trebuie sa fie lasat gol daca doresti ca instalarea sa fie efectuata direct pe domeniul principal si nu intr-un folder anume (numedomeniu.ro/wp).
  • Site Settings – trebuie introduse informatiile principale ale site-ului: titlu si subtitlu. Tot de aici poti activa si optiunea Multi Site.
  • Admin Account – adaugam informatiile de acces la zona de administrare. Recomandam sa nu utilizati userul „admin” din motive de securitate, iar parola sa fie una generata de catre un generator de parole.
  • Choose Language – alegem limba in care dorim sa instalam site-ul. Noi utilizam in mod frecvent engleza deoarece toate modulele si temele sunt compatibile cu aceasta limba.
  • Finalizare instalare – navigam in partea de jos a paginii unde avem optiunea de finalizare instalare si „Email installation details to” unde setam adresa de email pe care dorim sa primim toate informatiile despre instalare (utilizator, parola, nume baza de date, etc).

softaculous01

Felicitari! Instalarea platformei WordPress a fost finalizata cu succes.

Nu ai gasit un raspuns?

Deschide un ticket de suport. Iti oferim un raspuns in maxim 30 min!

NameBox

Furnizor solutii de web hosting si inregistrare domenii inca din anul 2009. Partener autorizat cPanel in Romania

VAT: RO29508628
Preturile afisate nu includ T.V.A.

Info Point

+40 746 307 237

09:00 - 18:00 L-V


+40 729 161 811

09:00 - 18:00 L-V


tehnic@namebox.ro

Non Stop

Copyright 2020 © Datacore Solution SRL

LibraPay