namebox
Meniu

Cum pot migra site-urile la NameBox, fara downtime?

Migrarea la un nou provider de web hosting poate fi un proces foarte complicat, mai ales atunci cand nu ai experienta sau tool-urile necesare pentru a realiza in conditii sigure intreg procesul. In acest tutorial o sa iti explicam fiecare pas necesar pentru a migra site-ul fara downtime.

Pasul 1: Achizitioneaza noul pachet de gazduire la providerul la care vrei sa migrezi. Asigura-te ca spatiul de stocare si optiunile pachetului sunt suficiente pentru a satisface nevoile proiectelor tale (nr. baze de date, domenii addon, subdomenii, email-uri, etc).

Pasul 2: Conecteaza-te in cPanel la vechiul provider si asigura-te ca ai functia Full Backup activa pe contul tau. Daca nu gasesti aceasta functie in cPanel la sectiunea Files -> Backup o sa fi nevoit sa deschizi un ticket de suport pentru a cere activarea acesteia sau poti solicita direct link-ul de download. Inainte de a genera arhiva trebuie sa te asiguri ca in contul tau ai cel putin 50% spatiu disponibil pentru generarea acesteia. Multi provideri din Romania nu activeaza aceasta functie din mai multe motive (unele tin de resurse, altele tin doar de politica lor interna), insa sunt sanse ca ei sa iti furnizeze arhiva.

backup

Pasul 3: Trimite link-ul de download al arhivei de full backup noului provider si cere un restore al contului pe noul server. De indata ce restore-ul este realizat, toate setarile vechiului cont o sa fie migrate pe noul server, inclusiv adresele de email si parolele aferente.

Pasul 4: De indata ce restore-ul arhivei de full backup este realizat, iti mai ramane sa modifici doar name serverele alocate numelui de domeniu sau numelor de domenii gazduite in contul migrat. Propagarea noilor name servere poate dura intre 1 si 24 de ore, insa in tot acest timp site-ul tau o sa fie functional de la vechiul provider.

Recomandam ca migrarea sa fie realizata in afara orelor de program si modificarea name serverelor in timpul noptii cand traficul este destul de redus.

Echipa noastra tehnica ofera serviciul de migrare in mod gratuit, tuturor clientilor care doresc sa isi gazduiasca site-urile pe serverele noastre.

Nu ai gasit un raspuns?

Deschide un ticket de suport. Iti oferim un raspuns in maxim 30 min!

NameBox

Furnizor solutii de web hosting si inregistrare domenii inca din anul 2009. Partener autorizat cPanel in Romania

VAT: RO29508628
Preturile afisate nu includ T.V.A.

Info Point

+40 746 307 237

09:00 - 18:00 L-V


+40 729 161 811

09:00 - 18:00 L-V


tehnic@namebox.ro

Non Stop

Copyright 2020 © Datacore Solution SRL

LibraPay