namebox
Meniu

Creare si alocare nameservere la ROTLD

Ai un Server Dedicat sau VPS si trebuie sa creezi nameserverele sau pur si simplu vrei sa iti creezi nameservere proprii? Iata ce trebuie sa faci.

Mai intai trebuie sa te asiguri ca ai primit IP-ul VPS-ului tau de la compania de hosting. Apoi poti crea nameserverele ns1.domeniultau.ro si ns2.domeniultau.ro cu ip-ul comunicat. Daca ai mai multe ip-uri alocate, poti crea namserverele cu ip-uri diferite.

Intreg procesul se realizeaza din panoul ROTLD:

https://rotld.ro -> Domenii .ro ->Administrare On-Line -> te autentifici in panoul de administrare introducand numele domeniului si parola (daca nu mai stii parola, aceasta se poate reseta utilizand adresa de mail folosita la inregistrarea domeniului).

Odata ajuns in panoul de administrare, selecteaza sectiunea „Nameservers”, apoi „Creaza/Modifica/Sterge ” introduci nameserverul dorit, cum ar fi „ns1″(domeniul va fi autocompletat), introduci ip-ul apoi „Creeaza Nameserver”. Aceasta operatiune va trebui confirmata pe mail. Repeta aceasta operatiune si pentru al doilea nameserver. Nu uita sa confirmi crearea si celui de al doilea namserver.

Daca ai deja namserverele create si vrei doar sa modifici ip-ul, atunci tot ce trebuie sa faci este sa introduci noul ip pentru fiecare nameserver in parte, sa salvezi si sa confirmi operatiunea. Nu vei putea crea/modifica al doilea nameserver daca nu ai confirmat operatiunile primului nameserver.

Alocarea nameserverelor

Dupa ce nameserverele au fost create, iar operatiunile au fost confirmate, nameserverele trebuie alocate domeniului tau. Aceasta operatiune se realizeaza tot din panoul de administrare, apoi „Nameservers”, introduci nameserverele, apoi „Actualizeaza”. Confirmi operatiunea pe mail si gata.

Tocmai ai creat si alocat nameservere proprii domeniului tau. Trebuie doar sa mai astepti propagarea, dupa care totul va fi functional.

Nu ai gasit un raspuns?

Deschide un ticket de suport. Iti oferim un raspuns in maxim 30 min!

NameBox

Furnizor solutii de web hosting si inregistrare domenii inca din anul 2009. Partener autorizat cPanel in Romania

VAT: RO29508628
Preturile afisate nu includ T.V.A.

Info Point

+40 746 307 237

09:00 - 18:00 L-V


+40 729 161 811

09:00 - 18:00 L-V


tehnic@namebox.ro

Non Stop

Copyright 2020 © Datacore Solution SRL

LibraPay