Cum identificam fisierele cu dimensiuni mari pe un server cu cPanel

In acest tutorial poti afla cum sa identifici fisierele cu dimensiuni mari pe un server cu cPanel, ruland o simpla comanda direct in SSH.

Eliberarea spatiului pe un server este un task care nu se termina niciodata, un task caruia trebuie sa ii oferim o importanta sporita. Pastrarea fisierelor care ocupa spatiu inutil pot sa afecteze buna functionare a unui server. Fisierele de error log pot sa fie un exemplu de fisiere intalnite frecvent, care ajung sa ocupe pana la cativa GB inutili in cele mai multe situatii.

identificare fisiere mari in cpanel

Comanda de mai jos, rulata in SSH pe un server cu CentOS si cPanel iti permite sa identifici locatia exacta a fisierelor, dupa o anumita marime.

De exemplu, comanda de mai jos, rulata in SSH in locatia /home o sa afiseze toate fisierele cu o dimensiune mai mare de 500mb:

find . -type f -size +500M -exec ls -lh {} \; | awk '{ print $9 ": " $5 }'

Odata rulata, comanda de mai sus o sa iti afiseze o lista cu toate fisierele mai mari de 500M si locatia exacta a acestora. Daca esti detinatorul unui server VPS pe care gazduiesti mai multe site-uri, poti rula comanda in directorul fiecarui website in parte: exemplu /home/numesite.

Pentru a modifica unitatea de masura din „M” megabytes, poti utiliza „G” pentru Gigabytes sau „K” pentru Kilobytes.

Distribuie articolul:

Lasă un comentariu