33% din site-urile WordPress nu sunt actualizate la ultima versiune disponibila

Providerul de SSL-uri TheSSLStore a realizat recent un studiu prin care ne arata ca un procent de 33% din site-urile WordPress sunt cu cel putin 2 versiuni in urma, cel mai recent update de securitate fiind realizat in data de 3 Aprilie, ultima versiune fiind WordPress 4.9.5.

Dintr-un total de 10.000 de site-uri analizate de catre compania TheSSLStore 49% din site-urile verificate nu sunt actualizate la ultima versiune.

“WordPress este cea mai utilizata platforma CMS prin intermediul careia se construiesc site-urile dar si cea mai comuna platforma cand vine vorba de atacuri generate de catre hackeri”.

Pentru a realiza studiul a fost creat un crawler special care a scanat un numar de 10.000 de site-uri din top 10.000 QuantCast.

Studiul a fost realizat in data de 5 Aprilie, la doar doua zile de la lansarea ultimei versiuni WordPress 4.9.5. Dintre cele 10.000 de site-uri analizate un procent de 17% folosesc platforma WordPress. Astfel, studiul arata urmatoarele:

– 50.93% din site-urile WordPress verificate folosesc ultima versiune WordPress, care este si cea mai sigura.
– 49.07% nu folosesc ultima versiune WordPress, lucru care le face vulnerabile la orice tip de atac de tip hacking.

De asemenea, un procent de 33.58% din site-urile scanate folosesc WordPress care nu a mai fost actualizat de cel putin 2 versiuni.

Daca esti proprietarul unui website care ruleaza pe platforma WordPress iti recomandam sa realizezi periodic update-urile de securitate, atat pe partea de platforma cat si pe partea de teme sau module, pentru a reduce riscul unui atac de tip hacking.

Update-ul se poate realiza in mod automat daca ai selectat aceasta optiune in timpul instalarii din Softaculous sau manual direct din panoul de control Wp-Admin, printr-un singur click.

Este foarte important sa realizezi si un backup din cPanel inainte de a realiza orice tip de update, pentru a evita anumite neplaceri in cazul in care update-ul genereaza erori.

Pentru orice informatie va stam la dispozitie prin intermediul ticketelor de suport sau prin intermediul chat-ului de pe site.

Puteti consulta studiul complet pe site-ul TheSSLStore.

Distribuie articolul:

Lasă un comentariu